Stevia

Graag wil ik je op de hoogte brengen van Stevia.

Stevia is langere tijd verboden geweest, maar in november 2011 heeft de Europese Commissie eindelijk besloten dat Stevia is toegestaan op de Europese markt.  Stevia is een kleine, kruidachtige, struik en wordt vooral in Zuid-Amerika en China op grote schaal geteeld. De plant is ook in Nederland verkrijgbaar onder de naam “honingplant”.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die veel voordelen heeft.
Het is een volledig natuurlijk product en bevat geen calorieën.
Het tast het tandvlees niet aan, het reguleert de suikerspiegel en remt de groei van bacteriën en schimmels.  Stevia is rijk aan vitaminen en mineralen en is ook nog eens goed voor de huid, het helpt bij herstel en genezing van wonden.
De voordelen van Stevia als zoetstof ten opzichte van andere zoetstoffen zoals suiker en sacharose zijn dat Stevia de groei en voortplanting van schimmels en bacteriën remt. Een voorbeeld hiervan is dat het de bacteriën die tandbederf veroorzaken tegengaat. Verder heeft Stevia een positief effect op de bloedspiegel en verzuringproblemen. Deze worden door de Stevia verminderd, omdat het niet zoals geraffineerde suiker calcium onttrekt aan de botten(beenderen).

Stevia heeft twee gebruiksmogelijkheden:

  • inwendig gebruik: de bladeren van de Steviaplant      hebben een intens zoete smaak (300x zoeter dan de normale suiker). Het      gebruik van Stevia als zoetmiddel heeft veel voordelen. Het kan      bijvoorbeeld gebruikt worden door diabetici.
  • uitwendig gebruik: gebruik in crèmes en lotions,      Stevia heeft huidverzorgend effect. Het effect zorgt er voor dat er een      positieve invloed is bij bijvoorbeeld acne en eczeem.

Als crème/lotion is Stevia al enige tijd op de markt verkrijgbaar, maar nu kun je ook het zoetmiddel vinden in diverse drogisterijen en in reform of biologische winkels.

“De achterkant van een theelepeltje in Stevia dopen is voldoende voor een kopje thee of koffie!”

Wil je meer informatie neem gerust contact met mij op of zet je zoektocht voort op internet.