Olie kauwen

Heb jij al gehoord van “Olie kauwen”?

Gifstoffen in het lichaam hopen zich op door verkeerde leefwijzen, slechte voeding, te veel voeding, lawaai, angst, agressie, slechte gedachten, een hectische manier van leven en noem maar op …. Dit alles veroorzaakt ziekten.
Guasha helpt deze afvalproducten naar boven te halen en af te scheiden via het bloed en de urine.  Tijdens dit proces is het slim om aanvullend een kuurtje “olie kauwen” te doen.
Dit noemt de Chinese geneeswijze  „lymfereiniging” door middel van „oliekauwen”.
Door een tijdje dagelijks mondspoelingen met olie toe te passen, help je mee de slakken en giffen in het lichaam er weer uit te werken en de stofwisseling goed op gang te houden. (Een in het algemeen gunstige tijd voor alle reinigingsoefeningen ligt in de ochtenduren tussen 6 en 10 uur.)

Neem hiertoe voor het ontbijt een eetlepel (liefst koudgeperste) zonnebloemolie of sesamolie in je mond.
Kauw, zuig, pomp en gorgel energiek gedurende 20 minuten. Slik niets, zelfs niet een drup door! Aan het eind van het kauwen is de olie schuimig geworden. Het betekent, dat het verzadigd is met gif.
Spuug het grondig uit. Was je mond met warm water, hetgeen je eveneens uitspuugt. Dan borstel je je tanden.
Het lichaam heeft via het mondslijmvlies een veelheid aan ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen aan de olie afgegeven. Vele kwaaltjes kunnen door dit olie kauwen bestreden worden.
Neem ook geregeld een uitgeperste citroen met een beetje honing.
NB. Streef naar een niet-toxische huishouding, hierdoor komen er minder gifstoffen in je lichaam. Denk bv. aan biologische tandpasta (bv Parodontax zonder fluor), gifvrije afwas- cq vaatwasmiddelen (bv borax, Ecover) en (zwart) geanodiseerd aluminium of glazen pannen (absoluut geen gewone aluminium).

Om mijn verhaal wat te verduidelijken lees je hieronder de samenvatting van het referaat van Dr. F. Karach, deelnemer op een conferentie van de Ukraïnische vereniging van oncologen en bacteriologen, toen hij met deze onthutsende theorie kwam.

Resultaten

De resultaten van deze simpele therapie roepen verbazing en twijfel op over de inhoud van zijn voordracht, maar iedereen kan de werking aan zijn eigen lichaam ondervinden en zich van de juistheid van zijn argumenten overtuigen. Het is meer dan verbazingwekkend dat met deze totaal onschadelijke en biologische geneesmethode genezingsresultaten kunnen worden behaald die gewoonweg weergaloos zijn. Deze eenvoudige methode maakt het mogelijk diverse ziekten zowel te behandelen als ook te genezen waarbij vaak chirurgische ingrepen en het innemen van medicijnen met schadelijke bijwerkingen overbodig worden.

Acute ziekten kunnen buitengewoon snel binnen 2 tot 4 dagen worden genezen. Chronische ziekten hebben meer tijd nodig, soms zelfs een jaar.

Werkwijze

Dr. Karach legt verder uit dat de eigenlijke werkwijze van deze geneesmethode hoofdzakelijk ligt in de eenvoudige manier van toepassing. De olie wordt gekauwd of geslurpt in de mondholte maar de verdere genezende processen worden door het lichaam zelf gedaan. Op die manier is het mogelijk om cellen, weefsels en organen gelijktijdig te genezen. Hierdoor wordt de vernietiging van de microflora en daardoor de afbraak van het menselijke organisme voorkomen. De mens zou wel 140 – 150 jaar oud kunnen worden.

Indicatiegebieden

Met deze methode kunnen hoofdpijn, bronchitis, kiespijn, trombose (bloedproppen in de aderen), chronische bloedziekten, artrose, paralyse, eczeem, maagzweren, darmziekten, hart en nier ziekten, verlammingen, zenuwziekten, maagklachten, long en leverziekten, hersenontsteking en gynaecologische ziekten volledig genezen.

Ook is het mogelijk vele ziekten te genezen die eventueel zijn ontstaan door het innemen van schadelijke medicijnen (de zogenaamde bijwerkingen). Een van de opvallendste uitwerkingen is het weer vast gaan zitten van losse tanden.

Mij, (Dr. Karach) is het gelukt om door de zonnebloemolie kuur te genezen van een chronische bloedziekte waar ik 15 jaar lang aan heb geleden. Ook van een heftige gewrichtsontsteking werd ik hierdoor binnen drie dagen weer genezen.

De toepassing

Maximaal 1 eetlepel en minimaal 1 theelepel koudgeperste zonnebloemolie (degene die geen zonnebloemolie kan verdragen mag ook sesamolie nemen) in de mond nemen. De koudgeperste olie is te koop in een natuurvoeding- of reform winkel. De olie wordt zonder haast en moeiteloos in de mond heen en weer gezogen, gespoeld en door de kiezen getrokken. Hou de mond gesloten en probeer het 15 minuten tot een half uur vol te houden. Het beste doet men dit ’s ochtends voor het tandenpoetsen en het ontbijt. In zware of acute gevallen kan men het ook 2 of 3 keer per dag doen. De olie mag in géén geval worden ingeslikt !In het begin zal de olie eerst dik vloeibaar zijn maar naar een tijdje zal hij dunner worden. De uiteindelijk uitgespuugde olie zou bijna zo wit als melk moeten zijn. Als de vloeistof nog geel is, is dat een teken dat het slurpen nog te kort was.

De uitgespuugde vloeistof is zeer giftig. Na het uitspugen de mondholte grondig en meerdere malen met schoon water naspoelen en de tanden en tong goed poetsen. Ook de wasbak grondig reinigen. In de vloeistof vindt men vele bacteriën, ziekteverwekkers en andere toxische stoffen.

De boven beschreven manier van spoelen moet zo lang worden voortgezet tot het organisme zijn oorspronkelijke kracht, helderheid en rustige slaap weer heeft teruggevonden. Na het wakker worden mag geen moeheid meer heersen, men zou zich uitgerust moeten voelen, geen wallen onder de ogen hebben, een gezonde eetlust en een heldere herinnering moeten hebben.

Verergering

Het kan wel gebeuren dat tijdens deze kuur in het begin een verergering optreedt, vooral bij mensen met meerdere kwalen. Dat gevoel komt vooral dan op als de ziektehaarden opgeruimd worden, het is dus een teken dat het lichaam flink aan het reinigen is. Er is dan ook geen reden om hiervoor de kuur te onderbreken, beter is het om er mee door te gaan. Ook als er temperatuursverhoging optreed moet men juist doorgaan met de kuur. Als echter om een of andere reden toch de kuur wordt onderbroken, moet men goed begrijpen dat de eigenlijke genezing alleen tijdens het olieslurpen kan worden bewerkstelligd. Ik zeg nadrukkelijk dat ook een verergering van de situatie een teken is voor het verdwijnen van de ziekte en het herstellen van het organisme.

Dr. F. Karach (vertaling: Drs. R. Frey, Amsterdam)

Aantekening

Alhoewel de tekst op sommige punten wat overdreven overkomt, is de zonnebloem olie kuur op zich een zeer effectieve zelfhulp therapievorm. Het is een uitstekende ondersteunende methode die je ook in kunt zetten als je aan het vasten of reinigen bent.

Het lijkt wat vreemd om te doen, olie in je mond rollen, maar het valt in gebruik reuze mee en is makkelijk uit te voeren, ik doe het zelf s’avonds tijdens het koken. 4x per jaar een week, rond de seizoenswisselingen en heb bijna nooit meer migraine. Wat natuurlijk altijd van kracht  blijft, heb je  pijn of klachten en is dit meer dan ga ook altijd naar de huisarts of specialist.