Emotional Freedom Techniques (EFT)

 “eenvoudig om te leren effectief in het gebruik”

Emotional Freedom Techniques  (EFT) is een  techniek die gebruik maakt van het door Dr. Roger Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading.
Of je nu angst voor spinnen hebt of examenvrees of extreme boosheid, trauma, rugklachten of angsten, EFT is de aangewezen techniek om mee te starten.

EFT is een eenvoudig te leren techniek om acuut problemen aan te pakken en geheel of gedeeltelijk op te lossen. Middels eenvoudige protocollen kan men de meest uiteenlopende klachten en problemen oplossen. Of ze nu emotioneel of lichamelijk van oorsprong zijn. De techniek is gebaseerd op het meridiaansysteem en kan geheel zonder materiaal of pillen en poeders worden toegepast.  

De verstoringen en blokkades in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor dat je emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Deze verstoringen verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een disbalans in je energetisch systeem. EFT is een techniek die is gebaseerd op het wegnemen van deze verstoringen en blokkades in het energetische systeem van je lichaam.

Dit ongedaan maken van de verstoringen in je energielichaam vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen). Deze meridianen bevinden zich verspreid over je lichaam. Door het tappen of tikken op de meridiaanpunten van het lichaam, terwijl je je aandacht richt op het probleem dat je ervaart, breng je evenwicht in het energetisch systeem van het lichaam. Hierdoor kan je onderdrukte emoties en verstoringen makkelijker loslaten, waardoor je rust en evenwicht ervaart. Doordat de situaties die zich nu in je leven voordoen, niet meer belast worden met oude emoties, ga je deze anders ervaren en ben je ook in de mogelijkheid om er anders op te reageren.

Zo wordt men op een zachte manier bevrijdt van pijn, trauma´s, fobieën of paniekaanvallen, maar ook van een scala van lichamelijke klachten.

Bij EFT is er geen sprake van een pijnlijk proces. Er is geen reden om de pijn, het trauma of de angst opnieuw te beleven. Het succespercentage van EFT is erg hoog. Deze ligt tussen 80 en 85%. Het is een eenvoudige techniek die je als je het weet je hele leven kunt gebruiken.