Over Marjan

Ik ben Marjan Schuit en heb sinds 2006  een praktijk aan huis voor Sensi-therapie. Sinds  januari 2011 ben ik gevorderd Guasha –therapeute, afgestudeerd aan het MeiHan Institute.

 

 “Van kinds af aan kan ik zelf pijnen en blokkades met mijn handen voelen en veelal wegnemen”.

Ook voelde ik pijntjes van mensen die bij me in de buurt waren, ik was bijvoorbeeld moe terwijl ik niets had gedaan of had opeens hoofdpijn.  Gelukkig begreep mijn moeder me maar omdat ze er geen raad mee wist bracht ze me naar een paragnost “een meneer die het ook had”. Door hem leerde ik me meer af te schermen en kreeg het een benaming. Stukje voor stukje  leerde ik mezelf beter begrijpen maar ook werd mijn lichaam een stukje meer instrument wat ik steeds beter leerde gebruiken.

Toen ik met mijn eigen kind tegen enige gevoeligheid aanliep verdiepte ik mij in “Nieuwetijdskinderen” en werd mij nog meer duidelijk. Over mijzelf, de klik met andere kinderen en mijn eigen kind. Toevallig zag ik toen de opleiding voor Sensi-therapie, dat voelde als thuiskomen …een therapie met diverse vormen en wat dan ook nog eens uit meet wat voor jou, op dit moment het belangrijks is. Wat heb ik dan nog nodig dacht ik om goed in balans te blijven met mijn gevoeligheid?

Sensitherapie past bij mij en mijn gevoeligheid. De drang mens, kind en dier te  willen helpen en het past bij de vragen en kwalen van deze tijd.  Wat mij erg aanspreekt is dat je met Sensi-therapie je het lichaam zelf behandeld en niet alleen de kwaal! Het is kort en krachtig!

Als mooie aanvulling ben ik de opleiding Guasha gaan volgen, omdat het lichaam door de reflexiezones laat zien, waar een blokkade zit en we het lichaam zelf in beweging zetten te herstellen. Hierdoor kan ik nu ook op snelle manier bv. sportblessures en RSI aanpakken.

Het heeft mij al zeer mooie ervaringen laten zien en in volle overtuiging hoop ik er voor velen te zijn. Zeker kinderen en jongeren hoeven nu niet langer alleen te zijn met hun gevoel en onzekerheden.

Was het 30 jaar geleden maar al zo!