Wat is Sensi-therapie?

Sensi-therapie is een behandelwijze die naar de mens als totaal kijkt. Vanwege deze holistische kijk is het geschikt om zowel lichamelijke als geestelijke klachten te behandelen. Sensi-therapie zorgt dat de balans weer terugkomt in lichaam en geest.

Sensi-therapie is geschikt voor jong en oud!

Werkwijze:

Met behulp van een biosensor en via een speciaal meetprotocol wordt gemeten welke behandelmethoden nodig zijn. Deze behandelmethoden worden in dezelfde sessie uitgevoerd.  Door deze persoonlijke aanpak om tijdens de behandeling diverse technieken toe te passen kan in zeer korte tijd de kern c.q. de oorzaak van de problemen naar boven gehaald worden en kan er direct en snel aan de oplossing gewerkt worden. Uit ervaring is gebleken dat de Sensi-therapie meestal van korte duur is en snel resultaat kan geven. 3 tot 5 sessies zijn vaak al voldoende.

Ik  adviseer bij alle klachten ook altijd een (huis)arts te bezoeken en ik tracht, waar mogelijk, samen te werken met de reguliere behandelaars.

Aan het begin van de behandeling meet ik op de volgende onderdelen:

Voeding– en allergiemeting
Is er sprake van een allergie of intolerantie voor bepaalde voedings- of omgevingsstoffen? Afgestemde voedingsmiddelen voorkomen namelijk dat er “tijdelijke gifstoffen” in je lichaam geproduceerd worden.  

Diëten
Is er een dieet nodig? Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

Orthomoleculair
Is het nodig het voedingspatroon aan te vullen met vitamines, mineralen of spoor elementen? Tekorten in het lichaam worden hierdoor al snel aangevuld. Is er sprake van vergiftiging in het lichaam? Gemeten wordt naar evt. kuren om het lichaam te ontgiften en te reinigen. 

Bloesem en Edelsteenremedies
Is er een remedie nodig?Dit zijn druppels op basis van bloesem-en edelstenenaftreksel. Deze octalieten van de Sensi-therapie zijn vooral ondersteunend tussen de behandelingen door. Ze helpen de onderlaag naar boven te halen, ook wel “in de week zetten” genoemd. Het geeft inzicht in achterliggende thema’s en versnelt het helingsproces .

 Tevens meet ik of de verbindingen tussen lichaam en geest in balans zijn en maak die eventueel in balans met:

Harmoniseren
De 5 elementen, aarde, lucht, water, vuur en ether, worden weer met elkaar verbonden. Je voelt je beter en staat steviger met beide benen op de grond.

Gates protocol  
Gates zijn punten op het lichaam waar de verbinding tussen lichaam en geest worden gemaakt. Het protocol waarbij de gates in volgorde worden behandeld, helpt het lichaam zich (weer) te verbinden met de geest.

Daarna  meet ik uit of er behandeling nodig is in de vorm van:

Holistic Pulsing
Dit is een helende wiegmethode waarin je lichaam door ritmische bewegingen voortdurend wordt uitgenodigd los te laten en te ontspannen. Door het pulsen (wiegen) wordt het lichaam in een stromende en golvende beweging gebracht. Het brengt problemen aan het licht en werkt ondersteunend in het herstelproces. Lees meer….

Emotional Freedom Techniek (EFT)
EFT is een van de beste en eenvoudigste technieken om zonder medicijnen of andere ingrepen, pijn , fobieën, angsten, (oud) verdriet en vastzittende emoties los te laten en om te zetten. Het is een kloptechniek op de meridiaanpunten, gericht op emotionele ladingen. Deze vastzittende emotie maken we los zodat er lees verder……

Drukpuntmassage
Ons lichaam is net een boek wat we kunnen lezen. Door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten worden achterliggende thema’s geactiveerd en komt het proces van heling snel op gang. Wanneer we het bewust worden mag het ook weggaan! Lees verder…

Edelstenen/edelsteentherapie
Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel waar nodig versterken. Edelstenen zenden krachtige vibraties en frequenties uit. Ze brengen lichaam en geest in evenwicht en hebben een genezende werking. We leggen ze op je lichaam op de chakra’s zodat ze deze kunnen versterken waar nodig. Lees meer…

Burn-out Protocol
Als energie te laag is in het lichaam vertaald zich dat in algehele vermoeidheid, met alle klachten van dien.Tijdens het Burn-out protocol kijken we hoe we het lichaam weer zo snel mogelijk in kunnen balans krijgen.Hiervoor meten we uit of  …..lees verder

 Pijn Protocol
Pijn is een symptoom van ziekte, een signalering dat er iets mis is in het lichaam of de geest. Pijn is niet meer nodig als je weet wat het veroorzaakt. Dit protocol helpt je de pijn als je het toelaat om lost te laten.

Hotstone- legging
Warme stenen worden op het lichaam geplaatst en tevens vind er warmtemassage plaats.

voet-en of handreflexologie
Door zachtjes te drukken en te masseren op de meridiaanpunten van de hand of voet, veranderd er van alles in je lichaam.

Celzouttherapie  
Ik meet uit wel celzout je te kort hebt. De beschrijving van de 27 Schüssler Celzouten vind je op http://www.celzouten.com/ In deze beschrijvingen zijn zowel de fysieke- als de karaktereigenschappen per celzout opgenomen. Tevens vind je hier een algemene toelichting over de werking en de maakprocedure van de celzouten.

Guasha therapie
Zie onder Guasha

Deze behandelvormen vinden direct plaats tijdens de sessie!

Wanneer geen van deze methoden eruit komen maar wel behandeling nodig blijkt kijk ik verder naar wie ik u kan doorverwijzen.